dinsdag 1 februari 2011

Windkracht 6...

Met nog zo'n 56 dagen te gaan tot de vlakste en rechtste marathon van de wereld werd het echt 'n keertje tijd om het parcours van deze marathon te gaan verkennen...
Mijn richtingsgevoel is niet zo best en ik weet ook niet in hoeverre ik op 't richtingsgevoel van mijn haas Ronald kan vertrouwen, dus parcoursverkenning was een must....

Op zondag 16 januari was het dan eindelijk zover!
Eerst lekker ff uitslapen en dan op 't gemakkie richting Alphen aan den Rijn was de bedoeling...maar ik zou ik niet zijn als dat niet nèt even wat anders ging.....
M'n auto stond met 'n lekke tuut...!!!
Wie heeft er in godsnaam nou zo'n hekel aan mij....?
Tja....en hoe los je zoiets op als een ras-echt blontje......euhhh....
Wij, wat en half-wat, besloten uiteindelijk om die band toch maar zelf te gaan verwisselen..dat kan echt zo moeilijk niet zijn! En 'n hulpservice bellen is pas echt voor watjes.....;)

Alle begin is moeilijk zeggen ze.....Klopt! Maar daarna wordt het nog moeilijker....!
Daar sta je dan met je reserveband, krik en sleutel. Ik noem 't ff gewoon 'n sleutel, want ik weet niet hoe je zo'n sleutel noemt..okay?
Die bewuste sleutel paste dus niet......heb ik weer! Wat nu?
Op naar de buurman! Die heeft zoveel gereedschap, dus 'n goeie sleutel moest haast wel in zijn rekje hangen. Aangezien de buurman alle vertrouwen heeft in mijn vakbekwaamheid op auto-gebied (not..!!).....vond ie 't blijkbaar nodig om de sleutel zelf even te passen.
Zie je wel dat ie niet past!! Oh....de wieldop moet er eerst af......................


En zo heb ik voor de eerste keer in mijn leven een band verwisseld.....of liever gezegd laten verwisselen. Beter 'n goede buur......Johan bedankt!

Op naar Alphen aan den Rijn....12:45 uur.!
14.00 uur: present!
Na 'n gezellige kennismaking met Miss RR en kids RR gingen we op pad naar de Langevelderslag...of all places..?! In de auto werd al flink gekletst en gelachen....pfff...dat zou wat beloven die komende uren.....
Tuuterdetuuut.....over lekke tuut gesproken....! haha


Eindelijk aan de wandel op het strand...daar was ik tenslotte toch voor gekomen. Volgens mijn 'assistent-coach' Ronald zouden dit de laatste 10 kilometers van het parcours van de (gevreesde) strandmarathon zijn...zeker de belangrijkste 10 km, want juist op dit stuk wil je niet van het parcours raken.....toch?
 

Al babbelend en zig-zaggend liepen we onze kilometers op het strand van Noordwijkerhout naar Zandvoort....Gelukkig werd ik op m'n wenken bediend.....wind mee...zonnetje...droog....Wat wil 'n mens nog meer..?
Asfalt..!!!
Dat zand viel lang niet altijd mee......op sommige stukken zakten we tot zo'n beetje onze knieën in 't zand weg...vooruit...onze enkels dan! En dat vindt deze dame nie fijn nie......hard ploeteren komt niet in haar woordenboek voor....tenminste ze doet het niet graag!

Op naar het naaktstrand!
Ik had me enorm verheugd op een paar blote billen, maar het bezoekersaantal op dit stuk strand was op nul blijven hangen. Dus helaas geen blote billen vandaag......
Ronald bood aan om....maar ik heb hem dringend doch zeer beleefd bedankt!!!!
Nu maar hopen dat op ik op 13 maart niet net zo teleurgesteld word.....:) 
Toch was het naaktstrand niet helemaal leeg...
Het strand zat vol met ogenschijnlijk lieve vogeltjes, maar niets was minder waar........
....."Angry Birds"...!!!!!
Zeg nou zelf.....geen verschil toch? (die rechtse ben ik...voor de duidelijkheid)
En zo zit je in een hardloopblog over Angry Birds te schrijven....waar is het toch mis gegaan?
Kop op Jo.....blijf bij de les! Het zal de teleurstelling van 't naaktstrand wel zijn.....

Parcoursverkenning....daarom liep ik daar!
Het was nog best een flink stuk voordat de finish eindelijk in zicht kwam..althans...de finish van de nog te lopen marathon! Tja...en 'in zicht' wil nog niet zeggen dat je er bent. Had het wel gehad met dat zand eigenlijk.......
Maar uiteindelijk was daar dan toch Strandrestaurant Riche, het eindpunt! 
"Hé Ronald waar ga je naartoe? Hier is de ingang!!" 
"Hoezo doorlopen? Dit was toch 't eindpunt?"...
"Oh...niet voor vandaag....Jammer, had wel 'n biertje gelust...!"
"Goed...wat jij wil...!"

En zo liepen we het restaurant voorbij om een klein klimmetje te maken naar de boulevard van Zandvoort. Niet te hard, want daar word je alleen maar moe van.....
Eenmaal boven werd ik getrakteerd op windkracht 6....tegen!!! Ook dat nog......
Ronald verzekerde me dat we in de duinen geen last meer zouden hebben van die wind. Laat die duinen maar komen dan.....

Daar waren de duinen dan..! En wat denk je...?
Windkracht 6....tegen!!!!      

Aan het begin van het fietspad stond 'n pulleke (Brabants voor paaltje..) dat ik nog zo'n 7,7 km te gaan had......en dat met windkracht 6...tegen!!!!
Wat had ik daar 'n zin in........          
Ronald bood aan om voor me te gaan lopen om mij uit de wind te houden......haha....dahkennooit...!!! En dan nog...ik ben geen watje...!
Dus verstand op nul (net als anders dus...) en lopen. En vooral niet laten merken dat ik het best pittig vond....

Met 23 km op de teller in zo'n 2 uur en 21 minuten waren we dan toch eindelijk bij de auto terug. Even snel omkleden en op naar huize RR!
Na een warme douche had Miss RR lekkere soep en broodjes klaar staan...wat een gastvrijheid! Lekker eten..gezellig kletsen....en voordat ik 't wist was het alweer 19.00 uur en tijd om terug naar het Brabantse land terug te keren.

Ronald, bedankt voor de zeer vermoeiende, maar gezellige dag..! Zit het parcours nog een beetje in je geheugen?
Miranda, bedankt dat ik je man een middagje mocht lenen, maar vooral bedankt voor je gastvrijheid!

Eén ding is zeker.....bij windkracht 6....tegen.....verschijn ik op 13 maart niet aan de start..!!
En bij regen ook niet......
En bij mul zand ook niet.....
Of toch wel?

Liefs,
Jolanda

13 opmerkingen:

 1. Lopen zal wel lastiger geweest zijn maar met zo'n kleine lettertjes is lezen ook niet zo gemakkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig blog! wat kun je vertellen en wat ben je toch een gaaf wijf met een portie humor waar anderen jaloers op zouden zijn!!
  Jaloers op hoe je het uit je mouw schud,respect!
  Ik hoop nog veel van zulke verhalen van je te kunnen lezen!
  Liefs Cis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mopper Muts!
  Band lek, wind tegen... dadelijk ga je nog klagen dat je haar niet goed zit op de marathon dag.. ff je mond dicht houden en lopen (want dat kun je)! BTW zo spannend zijn die mannen niet op het naaktstrand niet, het zijn geen Arie's, helaas! (anders loop ik die marathon met je!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het heeft wel even geduurd zeg, maar je hebt er weer een leuk verhaal van gemaakt. Deze maand proberen we zeker nog een lange strandtraining te plannen, kan je het zand tenminste weer vervloeken ;-)
  13 maart gaat nu rap naderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig dat je nu het strand goed verkend hebt, stel je voor dat je de weg kwijt raakt van A naar B en meer dan die 42,2km moet lopen over dat verrekte zand!!
  Maar met zo'n haas om je uit de wind te houden gaat het je egwel lukken! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de nieuwsgierigheid won het toch van de douche na mijn training van zojuist... heel twitter ontplofte weer na een bijzonder verhaal van Mrs. Jolanda herself.. en een bijzonder verhaal is het weer geworden. Toch zijn er heel veel gaten in mijn geheugen als ik aan deze dag terug denk.. ik ga eerst maar eens even douchen.. kom zo terug...

  naaktstrand... mmm, klinkt goed.. loop jij maar door als we straks over het naaktstrand lopen, ik haal je wel weer in, heb niet zo lang nodig...

  straks meer... misschien komt er onder de douche nog wel iets terug van die dag...Oh, trouwens, volgende keer wel alles weer meenemen uit onze douche he? nooit geweten dat je dat onder je hardloopbroek aan hebt.... sexy hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal en erg leuk geschreven. Doe je goed!!
  Suc6 met de verdere voorbereiding op deze zware marathon.
  Hoop dat je de wind mee hebt deze dag.. Maak er wat moois van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ben ik weer... heb toch weer wat stukken terug gekregen.. Ik kreeg bij het naaktstrand niet eens de kans mijn zin af te maken toen ik zei: "zal ik dan maar... " maar als je de foto's (op mijn blog) goed bekijkt is er maar één van ons twee die zich al begon uit te kleden...

  nou ja, hoe dan ook, hopelijk zijn er op 13/3 strakke lifeguards die je even aan andere dingen kan laten denken als je de moeilijkste route ooit loopt :) Ik heb er zin in en volgens mij jij ook. We gaan er gewoon voor, weer of geen weer!

  Ik vond het leuk dat je heeeeeelemaal naar het pittoreske Alphen a/d Rijn bent gereden om met mij te trainen... en ik denk wel dat Mrs. RR mij aan jou toe kan vertrouwen...

  Het was leuk en gezellig met je en ik zie je op het strand binnenkort!
  xx
  RR

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha wat een verhaal weer met heerlijke zelfspot....weet zeker dat jij die marathon gaat lopen en met groot succes. sterkte nog met de trainingen.

  Sierd

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk geschreven, misschien komen de kinderen en ik kijken de 13e, maar dan moet ik dus wel goed opletten waar we gaan staan...
  Ik vond het leuk om eens kennis te maken met je en je bent precies zoals me van tevoren al was ingefluisterd: prettig gestoord!
  Ik zie je vast wel weer een keer, je bent altijd welkom hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. verstandig om het parcours te verkennen..... en? #rodestring al terug ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ook ik ben aan het aftellen tot 13/3 en ook ik ga in den haag lopen - maar dan anders ;-) echt leuk om jou blog te blijven lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een leuk verhaal en goede training, veel succes met de training.

  BeantwoordenVerwijderen